Välj ditt land eller din region.

Hem
Nyheter
RAF: s rymdkommando ska inrättas och startas i Skottland

RAF: s rymdkommando ska inrättas och startas i Skottland

2020-11-20

RAF Space Command to be established, launching in Scotland
Premiärministern tillkännagav utgifterna för 24,1 miljarder pund under de närmaste fyra åren för att adressera nationellt försvar och säkerhet.

Detta inkluderar ett nytt "rymdkommando" som kommer att "skydda Storbritanniens intressen i rymden". Det kommer också att ansvara för Storbritanniens första satellit som lanserades från en brittisk raket.

Det skapades också en National Cyber ​​Force. Det är tänkt att detta kommer att "störa terrorister, fientlig statlig aktivitet och brottslingar och förändra Storbritanniens cyberfunktioner", sa regeringen. Ett försvarsdepartement och GCHQ-partnerskap kommer att bedriva ansvarsfulla cyberoperationer som sträcker sig från att bekämpa terrorgrupper till att stödja militära operationer.


"Denna fleråriga uppgörelse är mycket välkommen för de väpnade styrkorna", sade chef för försvarsstaben, general Sir Nick Carter. "Det finansierar en väg till modernisering och den digitala kraft som vi behöver för 2030-talet, integrerad över områdena maritim, luft, land, cyber och rymd."

”Det gör att vi kan anpassa oss på kort sikt för att avskräcka utbudet av komplexa hot vi möter. Det säkerställer försvaret av vårt land, ger betydelse för visionen om Global Britain och skickar ett kraftfullt budskap till våra allierade och motståndare. ”

Ayrshire

Den skotska statssekreteraren Alister Jack bekräftade också 103 miljoner pund brittiska regeringsinvesteringar för regionen sydvästra Skottland och undertecknade en Ayrshire Growth Deal.

Med den skotska regeringen som också investerar 103 miljoner pund förväntas den totala investeringen, inklusive privat finansiering, uppgå till cirka 250 miljoner pund.

Det involverade åtta projekt som omfattade flygteknik, förnyelse, forskning och innovation, infrastruktur och marinvetenskap. Den skotska regeringen investerar också 103 miljoner pund med lokala partners som bidrar med resten.

Ett regeringsuttalande sa:

”Affären kommer att positionera Ayrshire som ett av Storbritanniens ledande centrum för rymd- och rymdaktiviteter genom ett ambitiöst och omvandlande rymd- och rymdprogram. Detta kommer att stödjas av både den skotska och den brittiska regeringen, med en total finansiering för programmet på 80 miljoner pund. 32 miljoner pund kommer att investeras av den brittiska regeringen och 30 miljoner pund av den skotska regeringen, med ytterligare 18 miljoner pund från South Ayrshire Council. ”

Ian Annett, vice VD för den brittiska rymdorganisationen, tillade:

”Affären kommer att ge ytterligare en boost till Storbritanniens växande rymdsektor genom att finansiera en rad nya, banbrytande flyg- och rymdaktiviteter runt Glasgow Prestwick Airport, inklusive utveckling av rymdportplatsen.

Detta kommer inte bara att skapa högkvalificerade jobb i hela regionen utan också att främja Storbritanniens rykte som Europas ledande nya rymdmål och föra oss ett steg närmare små satellitlanseringar som äger rum i Storbritannien. ”

Shetlands rymdcenter

Förra månaden godkände den brittiska regeringen planer för Lockheed Martin att överföra sina små satellituppskjutningsoperationer till Shetland Space Center. Det hoppas att detta kommer att leda till skapandet av "hundratals rymdjobb" i Skottland.

UK Space Agency (UKSA) tror att företagets planer på att flytta sin brittiska Pathfinder-lansering till Shetlands webbplats, vid Lamba Ness på Unst (bilden), kommer både att leverera långsiktigt värde och bidra till att skapa en hållbar, kommersiell lanseringsmarknad som en del av Storbritanniens rymdflygprogram, kallat LaunchUK.

Shetland Space Center räknar med att rymdportplatsen år 2024 skulle kunna stödja totalt 605 jobb i Skottland, inklusive 140 lokalt och 210 i hela Shetlandsregionen. Ytterligare 150 jobb kommer också att skapas genom bredare tillverknings- och supporttjänster.

Het information

2: 1 MIPI-omkopplare för 2x data + 1x klocka D-PHY eller 2x C-PHY
Kallas PI3WVR628, det är en sexkanals enpolig, dubbelkastad (SPDT) -omkopplare som stöder två dat...
Storbritannien: 60A 8,5 mm stigkontakt
”Detta innebär att applikationer som batteriladdning kan hanteras utan att dela strömmen över fl...
RAF: s rymdkommando ska inrättas och startas i Skottland
Premiärministern tillkännagav utgifterna för 24,1 miljarder pund under de närmaste fyra åren f...
HV DC land-, luft- och sjövägen
3kW högspänning (HV) DC-strömförsörjning erbjuder 90 till 264Vac-ingång och ett val av reglera...
300mA LDO med låg ljudnivå är 1 x 1 mm
Det finns 32 produkter i TCR3RM-serien, som det kommer att bli känt, med enstaka fasta utgångar so...